Travma sonrası stres bozukluğunun; genç yetişkin, boşanmış, bekar, sosyal olarak kendini tek başına bırakmış ya da ekonomik olarak zayıf kişilerde görülme sıklığı daha fazladır. Travma sonrası stres b…
Daha Fazla BilgiSosyal anksiyete kişinin yaşamını etkileyebilen psikolojik bir rahatsızlıktır. Bu anksiyetenin görüldüğü kişiler toplum önünde konuşma yapma, yeni biriyle tanışma gibi davranışlardan kaçınırlar.…
Daha Fazla BilgiBipolar bozukluk, manik depresif bozukluk olarak da tanımlanan bir rahatsızlıktır. Kişinin ruh halini, enerjisini, konsantrasyonunu ve günlük aktivitelerini yerine getirmekte zorlanmasına neden olmakt…
Daha Fazla BilgiBipolar bozukluk, psikiyatrik hastalıklar içerisinde sıklıkla görülen ve tedavisi yapılmadığında durumun daha da kötüleştiği bir ruhsal hastalıktır. Bipolar bozukluğu olan bireylerin %50 oranına yakın…
Daha Fazla BilgiFobi bir duruma, yere ya da canlıya duyulan sürekli korku anlamına gelir. Kişi tehlike hissettiği durumlarda korkar. Ani korkular olabildiği gibi bazı kişilerin bir canlıya ya da bir duruma sürekli ko…
Daha Fazla BilgiÖlüm Korkusu Nasıl Geçer? Her insan hayatının belirli dönemlerinde ölüm ile alakalı bazı durumları düşünebilmekte ve korkuya kapılabilmektedir. Ancak bu durum geçicidir ve belirli bir süre sonra unutu…
Daha Fazla BilgiBorderline kişilik bozukluğu, sınırda kişilik bozukluğu olarak da bilinmektedir. Bireyin kendisi ve başkası hakkında düşünme ve hissetme şeklini etkilemekte olan ve günlük yaşamda sorunlara neden olan…
Daha Fazla BilgiNarsistik Kişilik Bozukluğu Nedir? Narsist kişilik bozukluğu, kendini beğenmişlik duygusu, kendine sürekli hayranlık duyulması ihtiyacı, başkaları için empati eksiliği, başarılarından aşırı gurur…
Daha Fazla BilgiUyku sayesinde kişi günün yorgunluğunu, stresini uzaklaştırır ve dinlenme sağlar. Uyku bozuklukları görüldüğü durumlarda ise bu dinlenme sağlanamadığı için kişinin yaşamını önemli ölçüde etkiler.…
Daha Fazla BilgiStres Obsesif Kompulsif Bozukluk Nedeni midir? Çocukluk döneminde meydana gelen travmalar sonucunda ilerleyen yaşlarda OKB oluşumu görülebilmektedir. Bu dönemde yaşanan problem ile birlikte yoğun…
Daha Fazla BilgiDurumsal depresyon, belirli şartlar altında ve kısa süreli olarak oluşum göstermektedir. Uyum bozukluğu olarak da adlandırılmakta olan bir sorundur. Bir stres etkenine karşı verilmekte olan …
Daha Fazla BilgiÇocukluk travması, çocukken maruz kalınmış olunan üzücü deneyimlerin tamamıdır. Yaşanan bu üzücü olaylar fiziksel, cinsel ya da duygusal ihmalden dolayı gerçekleşebilmektedir. Sevilen bir kişinin kayb…
Daha Fazla BilgiDepresif bozukluk, insanların duygu durum hallerinden bir tanesidir. Belirli bir orana kadar normal kabul edilmekte olan ruh hali, süresi uzadıkça ve şiddeti arttıkça bir hastalık haline gelmekte…
Daha Fazla BilgiBipolar tedavisi, bu rahatsızlığı yaşayan kişilerin sağlıklı ve üretken bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmelerine yardımcı olmaktadır. Bir muayene ile tedavi sürecine başlanması bu sorunu yaşaya…
Daha Fazla BilgiŞizofreni; kişinin düşüncesini, hareketlerini, gerçeği algılamasını çarpıtan ve kişinin ilişkilerini bozan, beyin hastalığıdır. Hastaların çoğunlukla toplumda, işte, okulda ve ilişkilerde problem…
Daha Fazla BilgiYetişkin dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (DEHB), dikkati toplamada güçlük, hiperaktivite ve dürtüsel davranış gibi kalıcı sorunların bir kombinasyonunu içeren bir zihinsel sağlık bozukluğudur…
Daha Fazla BilgiDepresyon (majör depresif bozukluk), duygularınızı, düşüncelerinizi ve davranışlarınızı olumsuz etkileyen yaygın ve ciddi bir ruhsal hastalıktır. Depresyon, kedere ve/veya bir zamanlar sizin için…
Daha Fazla Bilgi